Sympozium věnované K. I. Dienzenhoferovi

18.09.2019 09:30
Rod Dientzenhoferů patří ke stěžejním představitelům vrcholně barokního stavitelství v Českých zemích, kterému byla v dějinách umění věnována intenzivní pozornost. Můžeme však bádání v této oblasti považovat za uzavřené? Co vůbec dnes spojujeme s osobností Kiliána Ignáce Dientzenhofera? A jakou roli hraje v této problematice mezioborový výzkum? Na tyto a další otázky se rozhodl formou sympozia odpovědět Spolek Malostranský hřbitov, který si letos připomíná 330. výročí od narození tohoto geniálního architekta a stavitele.

Akce se uskuteční 18. září 2019 od 9.30 hod. v prostorách Tereziánského sálu Břevnovského kláštera. S ohledem na mezioborové zaměření zazní v příspěvky z oblasti architektury, umění či historie raného novověku od odborníků z Ústavu dějin umění a Historického ústavu Akademie věd ČR, Universität Passau, Národní galerie v Praze nebo Archivu hlavního města Prahy. Účast na sympoziu není zpoplatněna. S ohledem na omezené kapacity prostor je ale vyžadována registrace prostřednictvím formuláře ZDE.  
 
Podrobný program (v pdf) si můžete stáhnout ZDE.

Akce je pořádána ve spolupráci s Benediktinským arciopatstvím sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze-Břevnově. Záštitu převzali arciopat kláštera J. M. Petr Prokop Siostrzonek, O.S.B., zastupitel hl. m. Prahy a předseda výboru pro územní rozvoj, územní plán a památkovou péči Petr Zeman a radní městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.