Heraldické památky Malostranského hřbitova

25.03.2013 18:00

V rámci Hovorů o Praze pořádaných společně s Klubem Za starou Prahu zveme na přednášku Gabriely Kalinové: "Heraldické památky Malostranského hřbitova", která je věnována Mojmíru Chromému a Vladimíru Pouzarovi.
Koná se v Národním technickém muzeu v bývalém kinosále.

Vstup volný.

Kalendář akcí

Májové slavnosti na Malostranském hřbitově

19.05.2024 14:00
Spolek Malostranský hřbitov si Vás dovoluje pozvat na již 15. ročník obnovených Májových slavností, který se uskuteční v neděli 19. května od 14 hodin na Malostranském hřbitově. Na akci proběhne křest nejnovější publikace o hřbitově, tentokráte zaměřené na téma železnice. Brožuru, jejíž vydání...

Vycházka na Vyšehradský hřbitov

08.05.2024 14:00
Spolek Malostranský hřbitov ve spolupráci se spolkem Svatobor si Vás dovolují pozvat na již tradiční vycházku u příležitosti výročí přesunu ostatků Karla Hynka Máchy na Vyšehradský hřbitov, od nějž v letošním roce uplyne 85 let. Vycházka se uskuteční ve středu 8. května od 14 hodin. Sraz je před...

250. výročí narození skladatele a hudebního pedagoga Václava Jana Tomáška

18.04.2024 16:00
Spolek Malostranský hřbitov si Vás dovoluje pozvat na vzpomínkovou akci u příležitosti 250. výročí narození skladatele a hudebního pedagoga Václava Jana Tomáška (17.04.1774 – 03.04.1850), která se uskuteční ve čtvrtek 18. dubna od 16 hodin u Tomáškova hrobu na Malostranském hřbitově (lyra...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Aktuality

Hledáme dobrovolníky!!!

Malostranský hřbitov postupně ožívá. Začínali jsme pořádáním Dušiček v roce 2008, následně přibyly Májové slavnosti. Již třetím rokem se díky souhlasu Správy pražských hřbitovů daří zpřístupňovat památku 1x měsíčně o víkendu. Účastníme se také Dnů poezie. Novinkou letošní sezóny jsou tématická tajemná noční čtení.Do budoucna pak chystáme zvýšení počtu akcí věnovaných konkrétním osobnostem u příležitosti jejich výročí (letos např. Josefina Dušková, Jakub Arbes, stavitelé Dietzenhofferové).

Vzhledem k nárůstu počtu akcí bychom rádi rozšířili také náš tým. Hledáme zejména dobrovolníky, kteří by měli zájem naučit se provádět po Malostranském hřbitově. Všechny zájemce zaučíme i vybavíme studijními materiály! Další informace poskytne  alena.lehnerova@centrum.cz .

Roste také návštěvnost hřbitova. Abychom zabránili případnému poškození funerálních plastik, funguje při našich akcích pořadatelská služba, která prochází  areálem a sleduje dodržování hřbitovního řádu. Velice uvítáme dobrovolníky, kteří nám s dohledem pomohou! Kontaktní osobou je předsedkyně sdružení Jana Trojanová (jana.troja@seznam.cz).

Pokud máte zájem pomoci se záchranou a péčí o Malostranský hřbitov, můžete nás navštívit na některé z našich akcí. Rádi se Vám budeme věnovat!

 

 


<< 175 | 176 | 177 | 178 | 179 >>